Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Rožnati oktober 2024

Vsako leto se trudimo, da v rožnatem oktobru osveščanje o raku dojk s pomočjo naših prostovoljk pripeljemo v lokalna okolja, saj je ključno, da ljudje prejmejo sporočila o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka dojk v okolju, kjer živijo in delajo. Članice združenja iz celotne Slovenije že tradicionalno pripravljo številne dogodke v sodelovanju s svojimi občinami in lokalnimi partnerji. Veseli smo zagnanost in truda naših koordinatork, brez katerih v marsikaterem kraju ne bi mogli biti prisotni. 

Tudi letos vas vabimo, da rožnati oktober 2024 s skupnimi močmi obeležimo po vsej Sloveniji. Vabimo vas, da izpolnete obrazec za prijavo dejavnosti in dogodkov, ki jih boste pripravile za osveščanje o raku dojk v svojem okolju. 

Spodbujamo vas, da razmislite o dogodkih in se povežete z drugimi članicami združenja ini organizacijami (druga društva, občine, šole …) v lokalnem okolju. Ključna sporočila rožnatega oktobra, meseca osveščanja o raku dojk so pomen prevenive in zgodnjega odkrivanja raka dojk. Tudi letos nadaljujemo z usmeritvijo v športno naravnane dejavnosti, saj je prav gibanje eden od pomembnih dejavnikov zdravega načina življenja in preventive pred rakom in drugimi kroničnimi nenalezljivimi boleznimi ter varuje tudi pred ponovitvijo bolezni. 

V okviru razpisa vam ponujamo podporo v obliki koordinacije ter priprave promocijskih materialov, kot so pentljice, zloženke in podobno ter pomoči pri obveščanju, prav tako pa vas bomo redno obveščali o novostih in pomembnih informacijah.

Za prijavo dejavnosti pripravite:

  • Kratek opis: namen, lokacijo, datum in uro dogodka,
  • komu je dogodek namenjen in predvideno število udeležencev.
  • Podpora Združenja Europa Donna Slovenija: opredelite potrebno promocijsko gradivo, navedite ali predvidite
  • Udeležbo predstavnice združenja in promocijo prek kanalov združenja.
  • Obveščanje: napišite, kako boste o dejavnosti obveščali in s kom se boste povezali, da jo boste izvedli.

S klikom na povezavo se vam bo odprl obrazec za razpis.

Upoštevali bomo prijave, oddane izključno prek spletnega obrazca do 15. julija  2024, da jih lahko pravočasno vključimo v koledar dogodkov za septembrske novice.