Povečaj pisavo

V okviru programa ROZA smo skupaj s partnerji bolnicam pripravili nekaj možnosti za podporo.

Delavnice čuječnosti

V okviru programa ROZA bomo z delavnicami čuječnosti Društva za razvijanje čuječnosti podprli bolnice na poti h sebi in svojemu zdravju. Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. S čuječnostjo svojo pozornost usmerjamo na trenutno izkušnjo, kot se poraja tukaj in zdaj. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih občutkov in namer ter zunanjega dogajanja. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje prakse čuječnosti posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno in globoko izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja in višjega vrednotenja samega sebe, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti. Delavnice čuječnosti se bodo v sklopih izvajale glede na povpraševanje po različnih mestih v Sloveniji dvakrat na leto (pomlad, jesen).

Delavnice potekajo v okviru projekta ROZA, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS, in so za udeleženke brezplačne. Potrebne so predhodne prijave ki jih sprejemamo do zapolnitve skupine.

Izkustvene delavnice

Za bolnice bomo v sklopu programa ROZA skupaj s Slovenskih društvom Hospic izvedli izobraževanja v obliki izkustvenih delavnic, na katerih bodo bolnice pridobivale veščine za lažje soočanje z boleznijo, minljivostjo in strahom. Gre za večurna tedenska srečanja, v osmih zaporednih ciklusih, v Ljubljani predvidoma jeseni 2018.

Delavnice potekajo v okviru projekta ROZA, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS, in so za udeleženke brezplačne. Potrebne so predhodne prijave ki jih sprejemamo do zapolnitve skupine.

V primeru, da nimate elektronske pošte, nas za prijavo pokličite na telefon 01 231 21 01.

Sekcije Europa Donna

Članicam Europe Donne so na voljo tudi različne sekcije, ki povezujejo bolnice s specifičnimi potrebami.

Sekciji mladih bolnic se lahko pridružijo ženske, ki so za rakom dojk zbolele pred štiridesetim letom starosti in se hkrati z boleznijo soočajo še z drugimi težavami; z odsotnostjo z dela, skrbjo za majhne otroke ali s strahom, da otrok po zdravljenju ne bodo mogle imeti, s prizadeto samopodobo in drugimi duševnimi in finančnimi stiskami. Sekcija za bolnice z napredovalim rakom dojk je namenjena bolnicam, ki se soočajo z razsejano boleznijo. Sekcija za bolnice z rakom rodil pa povezuje bolnice, ki so zbolele za ginekološkimi raki.

Sekcija mladih bolnic

Za ženske, ki so za rakom dojk zbolele pred 40…

Sekcija za bolnice z napredovalim rakom

Sekcija za bolnice z razsejanim rakom dojk.

Sekcija za bolnice z rakom rodil

Za ženske, ki so zbolele za raki rodil.

Vabimo vas, da se včlanite v Združenje Europa Donna Slovenija.